Voeding

Puppy eet schema: 4x daags 50 gram KVV vanaf 8 weken
-Met ca 4 mnd kun je overgaan naar 3 x daags voeren 3 x 70 gr
-Met ca 6-7 mnd ga je over op 2 voedingen per dag ; ca 100 gr per voeding, naargelang behoefte/maat.

Hier krijgen de honden KVV (kompleet vers voer) Ik ben erg tevreden over Smuldier ( en Rodi ) Ook de smuldier aanvullende smaken , zoals kip en hart kun je mixen met smuldier pens kompleet of vlees kompleet.
De hondjes vinden het heerliijk.

Smuldier is hier dus veruit favoriet en is verkrijgbaar bij de Jumbo en C 1000. Er zijn diverse smaken: Pens compleet, Vlees compleet ...Neem dus de complete versie ! Je kunt aaanvullen met Hart en Kip.

Je kunt af en toe eens extra geven door t vlees:


(Nooit ui en prei geven !!)

Daarnaast kun je ook vis uit de diepvries geven.(evt gaar)NB: Vis moet altijd eerst diepgevroren zijn !
Ik doe er evt gekookte groenten doorheen..
Af en toe mogen ze echt barfen (BARF=Bones and Raw Food). Dan krijgen ze een stuk rauw vlees ( GEEN Varkensvlees!!)

En dan kunnen ze heerlijk kluiven

Persoonlijk ben ik niet zo dol op (kippen) botjes, vanwege verstikkingsgevaar.. Beter is het de slager vragen naar een stuk kraakbeen. Veel minder hard en gevaarlijk voor je hond.

Is je hondje ziek en wil hij niet eten ? Vaak heeft hij dan last van parasieten . Onze ervaring met RENSKE kant en klaar vlees maaltijden voor de pup/hond zijn super. Licht verteerbaar en erg smakelijk. Zelfs zo smakelijk dat de honden t later zelfs verkiezen boven vers vlees uit de vriezer.....Uiteraard gaat u met de hond naar de dierenarts , als uw pup/hond niet wil eten en daarbij braakt en/of diarree heeft.....

Geef je hond een paar keer per week een gekookt eitje. De ideale bron van eiwit: gezond en super goed voor zijn vacht !Ook een beetje karnemelk/yoghurt is super goed voor hem/haar.Boordevol biotine ( goed voor de vacht ) en de calcium-fosfor verhouding is prima.....Het is t beste om daar met de pup leeftijd al mee te beginnen.

Nog enkele tips:
**Geef je hond niet teveel eten .Voer met je ogen !! Je moet altijd de ribben van je hondje kunnen voelen**Is je hondje ondanks dat toch te zwaar ? Dan kan t ook een "binnenvetter" zijn...Houd dus t gewicht van je sheltie altijd in de gaten.

Wat NOOIT te geven:

Wat kunt u beter niet geven aan uw hond :
Varkensvlees: geef geen varkensvlees in verband met de Ziekte van Aujeszky. Dit is een dodelijke ziekte.

Ui/bieslook/sjalotten/prei, sierui/teveel aan knoflook: Uien worden afgeraden omdat dit Heinz Anemia kan veroorzaken. Dit is een soort bloedarmoede. Een teveel aan knoflook kan dat ook, maar (verse) knoflook met mate geven heeft juist veel goede eigenschappen. Hou daarom een kleine hoeveelheid aan.

Tomaat: Alleen rijpe rode tomaat geven, geen groene tomaat en geen blad of steeltjes van tomaten.

Spinazie: een teveel aan spinazie kan de absorptie van calcium tegengaan, maar een paar blaadjes door de groentemix is prima.

Mais: Mais is niet geschikt voor een hond. Het bevat behoorlijk wat koolhydraat, is slecht verteerbaar en veel honden zijn zelfs allergisch voor mais. Mais is graan, geen groente. De kolf is zelfs levensgevaarlijk, deze verteerd niet of blijft steken. Nooit geven dus om `lekker aan te knagen`....

Druiven en rozijnen: Heel af en toe een druifje is niet erg, maar een grote hoeveelheid kan nierbeschadiging, diarree, kramp en sloomheid veroorzaken omdat ze gezwaveld worden of met een oplossing van calciumcarbonaat worden behandeld.

Appelpitten of pitten van ander fruit: Dit bevat blauwzuurgas en wanneer de pitten gebroken of vermalen worden geeft dit kans op vergiftiging bij inname of inademen.

Chocolade: helemaal NIET geven. Dit bevat caffe´ne en theobromine, wat de hartslag verhoogd. Chocolade kan dodelijk zijn!

(Brood)deeg: Helemaal NIET geven. Het dier wordt niet alleen dronken van de gist, het gaat ook nog eens rijzen in de maag. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Macademia-noten: Helemaal NIET geven. Deze verhogen de lichaamstemperatuur, veroorzaken stijve spieren, versnellen de hartslag en kan beven en trillen veroorzaken.

Alcohol en koffie: Helemaal NIET geven. Alcohol spreekt natuurlijk voor zich en koffie bevat caffe´ne.

Rauwe zalm: Rauwe zalm kan een bacterie bevatten en dient voor gebruik eerst drie weken ingevroren te worden.

Schillen, pit en de plant Avocado: dit is giftig.
Groene uitlopers van aardappel: giftig.
Rauwe vlierbessen: bevatten een giftig zuur.